Foto: Vides izglītības fonda arhīvs.

Atzinīgi novērtējot Latvijas Universitātes (LU) sniegumu vides izglītības un aizsardzības jomā, 13. septembrī Latvijas Universitāte saņēma Latvijas Ekoaugstskolas sertifikātu 2023./2024. akadēmiskajam gadam.

"Pateicoties tādu visaptverošu programmu kā Ekoskolu programma aktīvai darbībai, varam lepoties ar iespaidīgiem sasniegumiem visas Latvijas mērogā un ar Latvijas Universitātes atkārtotu sertificēšanu, iegūstot Ekoaugstskolas titulu. Šis ir refleksijas punkts virknei infrastruktūras, izglītības un citu jomu projektu, kuru nozīme ir novērtēta. Vienlaikus tas arī ir atskaites punkts daudz plašākai darbībai turpmāk, kas jau tiek īstenota pašreizējā akadēmiskajā gadā. Esmu pārliecības pilns, ka ar mūsu izvirzīto starpdisciplināro pieeju un ar Latvijas Universitātes saimes neatlaidīgo iesaisti jau nākamajā gadā paveiktais ilgtspējas jomā, iespējams, rezultēsies jau ar Zaļā karoga iegūšanu," uzsver LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis.

Par sasniegumiem vides izglītībā – gan integrējot vides aizsardzības jautājumus mācību procesā, gan aktīvi rīkojoties vides interesēs un iesaistot apkārtējo sabiedrību – Ekoskolu programmā septembrī tika apbalvotas 185 izglītības iestādes no visas Latvijas.

“Mūsu skolas ir spējīgas parādīt vislabāko sniegumu, ieviešot Ekoskolu programmas prasības. Tā ir atzīta un prestiža vides kvalitātes zīme, ar ko lepojas izglītības iestādes visā pasaulē, kā arī, tas ir liels darbs, ko izglītības iestādes ir paveikušas. Vēlme pateikt lielu paldies un novēlēt jaunajā mācību gadā turpināt vērtīgo darbu vides aizsardzības un izglītības ilgtspējīgai attīstības veicināšanā,’’ stāsta Vides izglītības fonda un programmas Ekoskola vadītājs Daniels Trukšāns. 

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē un plašākā ilgtspējīgu skolu programma Latvijā, vienojot ap 185 izglītības iestādēm – no pirmskolām līdz pat augstskolām. Visā pasaulē Ekoskolu programma vieno ap 48 700 izglītības iestāžu 73 valstīs. Zaļais karogs ir starptautiski atpazīstama kvalitātes zīme, kas plīvo pie Ekoskolām visā pasaulē, savukārt Latvijas Ekoskolu sertifikāts ir nacionāla līmeņa apbalvojums.

LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Pasaules Dabas Fonds klimata vēstnieces titulu piešķīris Guntai Kalvānei
26.03.2024.

Pasaules Dabas Fonds klimata vēstnieces titulu piešķīris Guntai Kalvānei

Latvijas Universitāte Ilgtspējas indeksā iekļūst Sudraba kategorijā
19.06.2023.

Latvijas Universitāte Ilgtspējas indeksā iekļūst Sudraba kategorijā

Apstiprināta Latvijas Universitātes Ilgtspējīgas attīstības politika
06.02.2023.

Apstiprināta Latvijas Universitātes Ilgtspējīgas attīstības politika

Latvijas Universitāte pirmo reizi saņem Latvijas Ekoskolas sertifikātu
16.09.2022.

Latvijas Universitāte pirmo reizi saņem Latvijas Ekoskolas sertifikātu