Publicitātes attēls

Skaidrojot vides ilgtspējas aspektus un to ieviešanas principus skatuves mākslā un īpaši teātrī, LU Ekopadomes komunikācijas vadītāja Kitija Balcare piedalījās TV3 dokumentālajā raidījumā “Kultūrpēda”.

Runājot par vides ilgtspēju teātrī, ir jārunā par izrādēm un to dzīves ciklu un ilgtspējas aspektiem tajā, par teātru ēkām un to pielāgošanu ilgtspējas principiem, par teātra komandām un zaļajiem paradumiem tajās, kā arī ir būtiski izstrādāt zaļās rīcības plānu ar īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa mērķiem. 

Līdzās darbībai LU Ekopadomē Kitija Balcare pašreiz ir arī LU Humanitāro zinātņu fakultātes doktorante studiju programmā "Valodu un kultūru studijas", kur savā topošajā disertācijā pēta, kā ekoloģiskais jeb ekoteātris kļūst par vides aktīvisma formu.

Dokumentālo raidījumu cikls "Kultūrpēda" dokumentē to, kādu ekoloģisku nospiedumu jeb pēdu aiz sevis atstāj mūsdienu kultūras norises Latvijā. Raidījumu mērķis ir atspoguļot vides ilgtspējības problēmu risināšanu kultūras pasākumos – kino veidošanā, muzejos, teātrī, koncertos un pasākumos.

Raidījums skatāms ŠEIT. 

Dalīties

Saistītais saturs

LU Ekopadomes pārstāves vadīs tematiskas darbnīcas Ekoskolu Ziemas forumā 2024
20.02.2024.

LU Ekopadomes pārstāves vadīs tematiskas darbnīcas Ekoskolu Ziemas forumā 2024

LU Ekopadomes pirmais darbības gads: no vārdiem pie darbiem
22.06.2022.

LU Ekopadomes pirmais darbības gads: no vārdiem pie darbiem