Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Iepazīstinot Latvijas Universitātes (LU) saimi ar iecerētā LU Kopienas dārza praktisko nozīmi, tā attīstības gaitu un vēsturisko ieskatu LU Akadēmiskā centra teritorijas attīstīšanā, šī gada 10. janvārī aizvadīta pirmā LU Kopienas dārza darbnīca projekta “Sporta pils dārzi” īstenotāju Renātes Lagzdiņas un Ilzes Rukšānes virsvadībā. Tās laikā darbnīcas dalībnieki – LU darbinieki un studenti – kopdarbā būvēja savas vīzijas par to, kādu LU Kopienas dārzu drīzumā vēlētos redzēt īstenotu dzīvē.  

“Darbnīcas laikā kopā ar aizrautīgiem universitātes studentiem, mācībspēku un darbiniekiem identificējām, kas iztrūkst universitātes pilsētiņas ārtelpā, lai tā būtu ērta, aicinoša, un viegli pielāgojama dažādām vajadzībām. Kārtējo reizi varējām pārliecināties, ka ikviens cilvēks alkst pēc vietas, kur justies piederīgs un kas nodrošina iespēju būt gan vienam, gan kopā ar citiem,” uzsver Renāte Lagzdiņa.

Darbnīcas dalībnieki un citi interesenti 7. februārī no plkst. 16.00 līdz plkst. 18.00 ir aicināti piedalīties otrajā LU Kopienas dārza darbnīcā, kas notiks attālināti “MS Teams” platformā, pulcējoties tiešsaistē un noslēdzot ideju izstrādes posmu. Pieteikšanās tiešsaistes darbnīcai ŠEIT.

Kā liecina LU saimes sniegtās atbildes aptaujā, kas tika veikta pirms klātienes darbnīcas, vairums LU saimes pārstāvju ir vēlme pēc uzlabotas ārtelpas, kur ieturēt maltīti, pabūt vienatnē vai paslēpties no saules vai lietus. Nākamās populārākās atbildes aptaujā ir vēlme pēc vietas kultūras pasākumiem un mākslai, kā arī pēc vietas darbam vai atpūtai grupās. Tas apliecina, ka topošajam LU Kopienas dārzam ir jābūt daudzfunkcionālam, kalpojot kā atpūtas, tā darba vajadzībām un dažādām aktivitātēm.

“Pulcējoties klātienes darbnīcā, dārza plānošana norisinājās pavisam praktiski un radoši – izmantojot dažādus materiālus, zīmējot, rakstot un ieliekot savas idejas LU Akadēmiskā centra teritorijā iecerētajā dārzā. Nešaubos, ka laika gaitā katrs no LU saimes būs ieguvējs no LU Kopienas dārza tapšanas, īstenojot savas idejas tajā vai priecājoties par citu īstenotajām idejām, tiecoties uz mērķi – radīt kopības sajūtu mūsu plašajā kopienā,” stāsta LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis.

Iecerēts, ka LU Kopienas dārzs tiks atklāts 2024. gada vasaras sākumā.

Lai līdzdarbotos LU Kopienas dārza tapšanā un saņemtu jaunumus par projekta attīstības gaitu vai lai iesaistītos LU Ekopadomes darbā, aicinām rakstīt ziņu uz e-pastu ekopadome@lu.lv.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Līdz 10. aprīlim ir iespējams pieteikties savai dobei topošajā LU Kopienas dārzā
26.03.2024.

Līdz 10. aprīlim ir iespējams pieteikties savai dobei topošajā LU Kopienas dārzā

Aicina uz noslēdzošo LU Kopienas dārza ideju darbnīcu 7. februārī tiešsaistē
21.01.2024.

Aicina uz noslēdzošo LU Kopienas dārza ideju darbnīcu 7. februārī tiešsaistē

Uzsākts darbs pie LU Kopienas dārza izveides LU Akadēmiskā centra teritorijā
18.12.2023.

Uzsākts darbs pie LU Kopienas dārza izveides LU Akadēmiskā centra teritorijā

Aicina uz Rudens talku 21. oktobrī LU Botāniskajā dārzā
05.10.2023.

Aicina uz Rudens talku 21. oktobrī LU Botāniskajā dārzā