Foto: (c) Pixabay.com

Līdz šī gada 10. aprīlim ikviens no Latvijas Universitātes saimes – darbinieki un studenti – ir aicināts pieteikties personīgajai dobei topošajā LU Kopienas dārzā, kas atradīsies LU Akadēmiskā centra teritorijā Pārdaugavā.

PIETEIKŠANĀS ŠEIT

Individuālajai dobei ir iespēja pieteikties tādā gadījumā, ja pašam vai paša deleģētai personai būs iespēja rūpēties par to visa 2024. gada garumā, tostarp vasaras laikā. Ja būs vēlme, šo dobi varēs izmantot arī turpmāk, pagarinot savu atbildību par dobi arī nākamgad.

LU Kopienas dārzs tiks veidots no vairākām īpaši ārtelpām pielāgotām, apaļām dobēm. Vienas dobes diametrs ir 96 cm un dziļums 40 cm. Dobes novietos uz ~20 cm paaugstinājuma. Visas dobes būs pildītas ar universālu, cilvēkiem un videi draudzīgu augsni. Teritorijā tiks nodrošināti pamata dārza instrumenti un pieeja ūdenim laistīšanai. Viens interesents vai interesentu grupa var pieteikties uz vienu līdz trim dobēm. Dārznieki paši rūpējas par sēklām un stādiem dārza ierīkošanai. Uzsākt dārza darbus būs iespējams sākot ar maiju. 

Ar mērķi atvērt akadēmiskā centra teritoriju ilgtspējīgai videi, dabai un cilvēkiem, Latvijas Universitāte 2024. gada maijā vērs durvis pirmajam LU Kopienas dārzam. Dārzs iecerēts kā atpūtas vieta visiem – gan tiem, kuri vēlas nodarboties ar dārzkopību un iekopt savu zaļumu dobi, gan tiem, kuri labprāt dārzā atpūstos vai mācītos, kā arī viesiem. Dārzs atradīsies zaļajā zonā pie LU Zinātņu mājas. Papildus iespējām pieteikties savai dobei, interesentiem būs iespēja piedalīties arī LU Kopienas dārza talkās. 

Pieteikties ir iespējams līdz 2024. gada 10. aprīlim. Jautājumu gadījumā, aicinām vērsties, rakstot uz e-pastu: ekopadome@lu.lv.

LU Kopienas dārza projekts ir LU Ekopadomes iniciatīva. LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva, kuras mērķis ir sekmēt Latvijas Universitātes ilgtspējīgu attīstību, veicinot praktisku ikdienas rīcību LU saimē, tostarp atbildīgu resursu patēriņu, aprites ekonomikas principus, pārvietošanās paradumu maiņu un citus. 

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina uz noslēdzošo LU Kopienas dārza ideju darbnīcu 7. februārī tiešsaistē
21.01.2024.

Aicina uz noslēdzošo LU Kopienas dārza ideju darbnīcu 7. februārī tiešsaistē

LU darbinieki un studenti darbnīcā būvē savas vīzijas par topošo LU Kopienas dārzu
17.01.2024.

LU darbinieki un studenti darbnīcā būvē savas vīzijas par topošo LU Kopienas dārzu

Uzsākts darbs pie LU Kopienas dārza izveides LU Akadēmiskā centra teritorijā
18.12.2023.

Uzsākts darbs pie LU Kopienas dārza izveides LU Akadēmiskā centra teritorijā